Wortel-havermout-koeken

wortelkoek

Een supersnel en vezelrijk tussendoortje!

Wat heb je nodig voor 4 stuks:

  • 75 havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 75 gram wortel
  • 1 eetlepel geraspte kokos (+ extra voor garneren)
  • 1 eetlepel ahorn siroop of honing
  • snufje zout

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout en het ei in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg toe.
  4. Rasp de wortel en voeg met de kokos en ahorn siroop toe aan het “beslag”.
  5. Maak af met een snufje zout.
  6. Bekleed een kleine ovenschaal (10×10) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin. Druk goed aan en strooi er nog kokos overheen.
  7. Bak de havermoutkoeken in 40 minuten gaar in de oven. Laat de plak volledig afkoelen en snijd dan in 4 stukken.
  8. Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.

Tip: let op dat bovenkant niet te bruin word, dek dan af met een stukje bakpapier.

Eén koek bevat ongeveer: 183 kcal | 11 gram vet | 4 gram eiwit | 17 gram koolhydraten | 3 gram vezels |