
Een supersnel en vezelrijk tussendoortje!
Wat heb je nodig voor 4 stuks:
- 75 havermout
- 1 ei
- 2 eetlepels kokosolie
- 75 gram wortel
- 1 eetlepel geraspte kokos (+ extra voor garneren)
- 1 eetlepel ahorn siroop of honing
- snufje zout
Hoe maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout en het ei in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
- Verwarm de kokosolie en voeg toe.
- Rasp de wortel en voeg met de kokos en ahorn siroop toe aan het “beslag”.
- Maak af met een snufje zout.
- Bekleed een kleine ovenschaal (10×10) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin. Druk goed aan en strooi er nog kokos overheen.
- Bak de havermoutkoeken in 40 minuten gaar in de oven. Laat de plak volledig afkoelen en snijd dan in 4 stukken.
- Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.
Tip: let op dat bovenkant niet te bruin word, dek dan af met een stukje bakpapier.
Eén koek bevat ongeveer: 183 kcal | 11 gram vet | 4 gram eiwit | 17 gram koolhydraten | 3 gram vezels |