Een super simpele en snelle maaltijd, boordevol groenten. Ook ideaal als meeneemlunch!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
• ‘Spirelli’: Om groentenpasta te maken
•2 courgettes
•6 tot 8 zongedroogde tomaatjes
•een eetlepel geroosterde pijnboompitten
•wat zachte geitenkaas of feta
•een paar olijven, ontpit en grof gehakt
•een flinke theelepel pesto (bijvoorbeeld die van AH: biologische pesto)
•een handje ruccola
•Zeezout
•Zwarte peper
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan, tot ze een beetje gaar geuren. Maak spaghettislierten van de courgettes, met behulp van de ‘Spirelli’ van het merk Gefu of Blokker. Je kunt ook met een kaasschaaf dunne plakjes van de courgette afschaven. Leg de slierten courgette in een kom. Doe daar de zongedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitten bij en roer het voorzichtig door elkaar. Voeg dan de pesto toe, wat zout en peper naar smaak, en de rucola. Verdeel het geheel over de borden en brokkel de feta of geitenkaas erover. Eet smakelijk!