Bananenbrood (-cake)

bananenbrood

Voor het meest lekkere ontbijt, lunch of tussendoortje: eigenlijk is er altijd tijd voor dit heerlijke bananenbrood. Ik heb ‘m voor iemand met coeliakie gemaakt, dus deze variant is ook glutenvrij.

Wat heb je nodig?

  • 3 geprakte rijpe bananen
  • 25 gram bruine rijstmeel
  • 25 gram kikkererwtenmeel (bij de Action gevonden)
  • 25 gram kastanjemeel

Je kan ook tarwemeel, speltmeel of roggemeel gebruiken

  • 100 gram havermout
  • twee handjes gewelde rozijnen
  • 3 eieren
  • 75 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 100 ml (amandel)melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing of kokosbloesemsuiker
  • handje geschaafde amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng alles, behalve de geschaafde amandelen, goed door elkaar. Maak er een glad en niet te dik beslag van.

Vet een cakevorm in en giet het beslag erin en bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak het brood in circa 45 – 60 minuten op 175 graden. Wanneer je een satéprikker erin steekt en deze schoon eruit komt, is het bananenbrood goed. Bananarama geniet ervan!

Eén plak bevat ongeveer: 225 kcal | 10 gram vet | 6 gram eiwit | 27 gram KH | 2 gram vezels | 

Met dank aan Sanne Breimer voor de inspiratie.