Dit recept van SUUS, Voeding en Sport, móet ik gewoon delen. Het is té lekker, té makkelijk en té gezond om niet een keertje te proberen.
Ingrediënten (voor 1 pers):
1 ei
3 el havermout
1/2 banaan
Walnoten en/of pecannoten (op gevoel en smaak)
Kaneel
Frambozen, paar blauwe bessen of stukjes appel
⅓ theelepel bakingsoda of (wijnsteen)bakpoeder
Prak de banaan in een kom en voeg de rest erbij. Alles goed roeren en in een grote (hittebestendige) mok of kom doen. 15 minuutjes in de oven op 200 – 220 graden tot de bovenkant knapperig bruin is. Je kan de mugcake zo uit de mok/kom eten of op een bordje omdraaien. Heerlijk met wat kokosrasp, vers fruit en Griekse yoghurt of kwark.
Havermout is een goede bron van koolhydraten omdat het langzaam wordt verteerd en zodoende geleidelijk wordt opgenomen in de bloedbaan.
Gaan met die banaan!