
Heerlijk als een snel ontbijt, lunch of tussendoortje. En een flinke bom aan vezels.
Wat heb je nodig?
- 150 gr havermeel (zelf heel makkelijk te maken door havermout in de blender te malen)
- 150 gr volkoren speltmeel
- 100 gram volkoren roggemeel
- 3 rijpe bananen
- 100 gr cacaonibs
- 100 gr gedroogde dadels
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 handjes grof gehakte walnoten
- 2 eieren
- 1 kopje koffie
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix het meel met de dadels, abrikozen, lijnzaad, bananen, eieren, koffie, zout en bakpoeder in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe.
- Schep de walnoten en stukjes chocolade er doorheen.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.
- Decoreer met wat walnoten bovenop.
- Bak het brood in circa 50-60 minuten op 175 graden in de oven. Wanneer je een satéprikker erin steekt en deze schoon eruit komt, is het brood goed.
Eén plak walnoten-bananen-brood bevat ongeveer: 296 kcal | 10 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet | 8,5 gram eiwit | 41 gram KH | 4 gram vezels | 390 mg Kalium | 60 mg Magnesium