Walnoten-bananen-brood

Heerlijk als een snel ontbijt, lunch of tussendoortje. En een flinke bom aan vezels.

 

Wat heb je nodig?

  • 150 gr havermeel (zelf heel makkelijk te maken door havermout in de blender te malen)
  • 150 gr volkoren speltmeel
  • 100 gram volkoren roggemeel
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr cacaonibs
  • 100 gr gedroogde dadels
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 handjes grof gehakte walnoten
  • 2 eieren
  • 1 kopje koffie
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix het meel met de dadels, abrikozen, lijnzaad, bananen, eieren, koffie, zout en bakpoeder in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe.
  3. Schep de walnoten en stukjes chocolade er doorheen.
  4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.
  5. Decoreer met wat walnoten bovenop.
  6. Bak het brood in circa 50-60 minuten op 175 graden in de oven. Wanneer je een satéprikker erin steekt en deze schoon eruit komt, is het brood goed.

Eén plak walnoten-bananen-brood bevat ongeveer: 296 kcal | 10 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet | 8,5 gram eiwit | 41 gram KH | 4 gram vezels | 390 mg Kalium | 60 mg Magnesium