Pom-pom-poen-soep

Soep

Deze herfst vraagt om een lekkere kom soep voor de kachel. Ook lekker als lunch!

Voor vier grote kommen soep heb je nodig:

  • 1 pompoen (1 kg)
  • 5 uien
  • teentje knoflook
  • eetlepel curcumapoeder
  • eetlepel paprikapoeder
  • theelepel kaneel
  • scheutje honing
  • 3 (biologische) bouillonblokjes
  • 1 rode paprika (kleine blokjes gesneden)
  • 5 worteltjes (kleine blokjes gesneden)
  • bosje selderij
  • magere reepspekjes
  • 4 eetlepels creme fraiche

Bereiden
Snijdt de pompoen, ontdaan van pitten, in kleine stukjes. De oranje pompoen hoef je niet te schillen. Als je hem na 1 december gebruikt schil hem dam wel want de schil wordt dan hard. Bak de helft van de pompoen met de uien, teentje knoflook, curcumapoeder, paprikapoeder, kaneel en honing en spekjes in wat olijfolie in vijf minuten gaar.

Kook in een aparte pan 1 liter bouillon en doe daar de andere helft van de pompoenstukjes, paprika en wortel bij.

Mixen met staafmixer de gebakken pompoenstukken en uien. Schep dat door de bouillon samen met de helft van de selderij en laat nog 20 minuten doorkoken.

Schep de soep in een grote kom, schep er een eetlepel creme fraiche doorheen en strooi er nog wat uitgebakken spekjes en selderij overheen.