Rösti-pizza

Een makkelijk en lekker zonnig recept : een röstipizza. Je kan het formaat aanpassen waardoor je een bordvullend volwaardig avondmaal kan maken, of wat kleiner voor een lichte lunch. Op mini-formaat is het ook een heerlijk borrelhapje!

pizzaIngrediënten voor 2 personen:
• 4 grote (vastkokende) aardappels (geraspt)
• 2 eiwitten
• 1 eetl. allesbinder
• 1 ui (in dunne reepjes)
• zout en peper
• 2 el olijfolie
• 6 el pure tomatensaus
• 6 plakjes parmaham
• ± 50 g rucola
• 150 g kerstomaten (gehalveerd)
• 2 tl pijnboompitten (evt. geroosterd)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de geraspte aardappel met het eiwit, de allesbinder en de uireepjes. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Doe het aardappel-eimengsel in de koekenpan. Bak de rösti ca. 2 minuten aan iedere kant zodat hij stevigheid krijgt. Je kunt hem makkelijk omdraaien door een groot bord op de pan te zetten, de pan om te draaien en de rosti van het bord in de pan te laten glijden.
2. Gaar de rösti in een hittebestendige pan/taartvorm of op bakpapier ca. 10 minuten in de oven. Bestrijk de rösti met de tomatensaus en verdeel de parmaham, de rucola, de tomaten en de pijnboompitten eroverheen en serveer.
Je kunt de röstipizza ook van tevoren klaarmaken en invriezen. Beleg de pizza dan pas wanneer hem wilt serveren.

(Dit recept is afkomstig uit Light magazine.)