Snelle hap

Zin in een snel ontbijtje of tussendoortje (en niet al te ongezond) ? Dan is dit snelle (cake)hapje een idee:

Het deeg:
Kneed 125 gram (volkoren spelt)meel, 80 gram roomboter op kamertemperatuur, 60 gram (druiven- of kokosbloesem)suiker, 2 eieren en 1tl kaneel tot een mooie deegbol.

Appel-notenmengsel:snelle hap
400 gram zure appels (Elstar of Goudreinet) in kleine stukjes, 35 gram gewelde rozijnen, 100 gram gemengde noten, 15 gram (druiven- of kokosbloesem)suiker, 1,5 tl kaneel door elkaar roeren.

Bodempje deeg in een muffin-vormpje, met een lepel wat hol maken en het appel-notenmengsel er boven op. Genoeg voor circa 8 cake-jes.

30 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden en klaar is Kees!