Ingrediënten voor 12 kaneelbroodjes:
- 200 ml volle melk
- 200 gram zuivelspread
- 3 el appelmoes
- 7 gram gedroogde gist
- 300 gram volkoren speltmeel
- 3 el gemalen kaneel
- 150 gram dadels zonder pit
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de melk, maar laat het niet koken. Voeg 2 el zuivelspread, 1 el appelmoes en de gist toe. Laat 10 minuten staan.
- Meng het volkoren speltmeel met 2,5 el kaneel. Meng het melkmengsel erdoor en kneed alles met je handen tot een glad deeg.
- Rol het deeg met de deegroller uit tot een vierkant van circa 36 x 36 cm.
- Meng de dadels met de rest van de zuivelspread, de rest van de appelmoes en de rest van de kaneel in een hoge beker en mix met de staafmixer tot een gladde puree.
- Smeer kaneelpuree gelijkmatig over de deeglap. Rol de lap tot een dikke slang.
- Snijd de deegslang in 12 plakken van ongeveer 3 cm dik. Leg de broodjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts het ei los en bestrijk de broodjes met het ei.
- Zet de broodjes in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
Eén kaneelbroodje bevat circa 200 kcal | 6 gram vet, waarvan 3,3 gram verzadigd vet | 5,7 gram eiwit | 29 gram koolhydraten | 3,5 gram vezels
* Geïnspireerd door recept kaneelbroodjes van AH