
Ben jij ook zo’n snoepkont? Dan zijn deze onweerstaanbare brownies een must voor jou. In een handomdraai klaar en zonder suiker (en gluten)!
Ingrediënten voor circa 18 stuks:
- Kokosmeel – 100 gram
- Amandelmeel – 100 gram
- Banaan – 2,5
- Ei – 3
- Kokosolie – 65 gram
- Bakpoeder – 1 theelepel
- Zeezout – 1/2 theelepel
- Walnoten – 75 gram
- Pure chocolade minimaal 72% cacao of cacaonibs- 75 gram
- Cacaopoeder – 25 gram
- Pindakaas – 1 eetlepel
- Eventueel een beetje honing voor de zoetekauwen onder ons. Ik gebruik zelf geen honing of suiker hierin, omdat de banaan al zoet genoeg is.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prak 2,5 banaan tot moes
- Smelt de kokosolie, vet een bakblik ermee in en kluts de rest met de eieren
- Giet dit bij de geprakte banaan en kluts het nog eens
- Doe het kokosmeel en amandelmeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder in een schaal
- Hak de walnoten en de pure chocolade en doe dit in de schaal
- Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van
- Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in 35 minuten gaar in de oven
- Laat de browniecake afkoelen,
- Snijd de brownie-cake nu overdwars door, zodat je een onderkant en een bovenkant hebt.
- Bestrijk de onderkant met een dun laagje pindakaas
- Leg de bovenkant er weer op en snijd en vierkante brownies van
Je kan de brownies prima invriezen. Heb je altijd iets lekkers in huis om indruk te maken op je gasten 😉