Even tussendoor

Middagdipje? Dan is de verleiding om te gaan snoepen of snacken vaak ook groot. Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje? Hier een heel makkelijk recept om zelf mueslirepen te maken. Lekker en gezond.

Nodig voor 7 repen:
• 130 gram havervlokkenmueslirepen
• 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten (bv: walnoten, amandelen, pecannoten, paranoten, hazelnoten en cashewnoten) en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad etc)
• 75 gram ontpitte dadels
• 7 gedroogde abrikozen
• handje cranberries en/of rozijnen
• 2 eetlepels kokosrasp
• 2 theelepels geraspte schil van een (biologische)citroen
• 1 eetlepel kaneel
• 70 gram honing
• 2 eetlepels water
• 2 eetlepels (kokos)olie

Bereiden:
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Hak de haver, noten, zaden, dadels en citroenschil in een grove substantie en voeg de kaneel toe.
• Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.
• Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
• Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.
• Smeer goed uit, zodat het overal even dik is (ongeveer1cm).
• Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin.

Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.- Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.