Pere-weer-taart

Er gaat niets boven een warme peren-taart op een koude herfstdag. Deze is gemaakt van havermout en volkoren speltmeel. Eén bom vezels. Ook heerlijk als ontbijt!

 

Wat heb je nodig

1 kg geschilde peren

1 theelepel citroensap

1 theelepel kaneel

100 gram oerzoet

Handje geschaafde amandelen

200 gram volkoren speltmeel

200 gram havermoutmeel

100 gram havermout

2 theelepels bakpoeder

200 milliliter karnemelk

50 gram ongezouten boter, gesmolten

2 eieren

 

Hoe maak je het?

Meng de peren met de kaneel, citroensap en 50 gram oerzoet. Laat dit even staan. Maak ondertussen het deeg door alle overige ingrediënten te mengen en te kneden tot een soepel deeg. Beleg de bodem van een springvorm met het deeg. Vul met het perenmengesel en bestrooi met het amandelschaafsel. Circa 45 minuten in de oven op 200 graden.

 

Eén stuk perentaart bevat ongeveer: 340 kcal | 8 gram vet, waarvan 3,5 gram verzadigd vet | 9 gram eiwit | 57 gram KH | 6 gram vezels