Er gaat niets boven een warme peren-taart op een koude herfstdag. Deze is gemaakt van havermout en volkoren speltmeel. Eén bom vezels. Ook heerlijk als ontbijt!
Wat heb je nodig
1 kg geschilde peren
1 theelepel citroensap
1 theelepel kaneel
100 gram oerzoet
Handje geschaafde amandelen
200 gram volkoren speltmeel
200 gram havermoutmeel
100 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
200 milliliter karnemelk
50 gram ongezouten boter, gesmolten
2 eieren
Hoe maak je het?
Meng de peren met de kaneel, citroensap en 50 gram oerzoet. Laat dit even staan. Maak ondertussen het deeg door alle overige ingrediënten te mengen en te kneden tot een soepel deeg. Beleg de bodem van een springvorm met het deeg. Vul met het perenmengesel en bestrooi met het amandelschaafsel. Circa 45 minuten in de oven op 200 graden.
Eén stuk perentaart bevat ongeveer: 340 kcal | 8 gram vet, waarvan 3,5 gram verzadigd vet | 9 gram eiwit | 57 gram KH | 6 gram vezels