Overheerlijke muffin die je bij je ontbijt of lunch kan eten of gewoon lekker bij de koffie.

Ingrediënten voor circa 6 muffins:
- 3 eetlepels volkoren boekweitmeel
- 3 eetlepels roggemeel. Ik heb hier boekweitmeel en roggemeel gebruikt omdat ik dat in huis had, maar je kan elk willekeurig (volkoren) meel hiervoor gebruiken.
- 3 eetlepels havermoutvlokken
- Handje gewelde rozijnen (zodat ze niet verbranden tijdens het bakken)
- 1 geprakte banaan
- 2 eieren
- theelepel kaneel en theelepel kurkuma
- theelepel baking soda (of 2 theelepels bakpoeder)
- En heel veel zomerfruit. Ik heb hier 150 gram diepvriesfruit (Bosvruchtenmix van de Lidl) voor gebruikt.
- beetje melk of water om een mooi glad beslag te krijgen
- Door het vele fruit zijn de muffins al redelijk zoet, maar je kan een beetje honing toevoegen als je dat lekker vindt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng alles door elkaar met een lepel in een beslagkom tot al het meel en het fruit goed gemengd zijn. Het beslag moet niet te dun zijn (dus niet van je lepel afdruppen). Schep het dan in zes muffinvormpjes en zet deze in een muffinbakplaat 20-25 minuten in de oven op 220 graden
Sunny pleasure