Powerfood quinoa

Quinoa is een echte superfood. Het is rijk aan eiwitten, vitamine B2, vitamine E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Het bevat weinig calorien en is ook nog eens glutenvrij. Je kan het gebruiken zoals je rijst of couscous gebruikt en je kan er heerlijke salades mee maken. De lekkerste is wel die van mijn moeder:

Voor de salade: quinoasalade
* 400 gram quinoa
* 2 eetlepels olijfolie
* ½ komkommer geschild en ontdaan van zaadlijsten in blokjes
* 1 rijpe mango
* 3 bosuitjes in heel fijne ringetjes
* 50 gram geschaafde amandelen, kort geroosterd
* wat verse munt en koriander fijn gesneden (+ extra voor de garnering)
* 75 gram feta verkruimeld
* eventueel extra toegevoegen een rode paprika en 2 bleekselderij-stengels

Voor de dressing:
* 2 eetl goede olijfolie
* 1 eetl citroensap met eventueel wat rasp
* 2 teentjes knoflook geperst of in stukjes
* 1 sjalotje zeer fijn gehakt
* ½ theelepel gemalen kaneel
* ½ theelepel komijn
* peper en zout
* ½ theelepel honing
* 1 rode peper ontdaan van zaadlijsten en zeer fijn gesneden.

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
Schep in een schaal en meng er wat olijfolie doorheen.
Laat goed afkoelen.
Maak in de tussentijd de dressing.
Meng alles, behalve de amandelen, de verse tuinkruiden en de feta door de salade en giet de dressing erop.
Laat een uurtje afgedekt staan zodat de smaken in kunnen trekken.
Schep vlak voor het serveren de munt en koriander erdoor en bestrooi de sla met de geroosterde amandelen en feta.