Bananen-walnoten-brood

brood

Omdat ik gek ben op bananenbrood, hierbij weer een nieuwe variant. Nu met walnoten, chocolade en koffie. Ik denk dat dit mijn favoriet wordt! Heerlijk als een snel ontbijt of lunch. Natuurlijk ook lekker als tussendoortje. Let op, het is wel een caloriebom. Maar dan wel een gezonde vol vezels, kalium en magnesium ;-)!

Wat heb je nodig?

  • 150 gr havermeel (zelf heel makkelijk te maken door havermout in de blender te malen)
  • 150 gr kikkererwtenmeel (biologisch bij de Action verkrijgbaar)
  • 4 rijpe bananen (1 banaan voor de decoratie bovenop)
  • 100 gr pure grof gehakte chocolade
  • 100 gr gedroogde dadels
  • 2 handjes grof gehakte walnoten
  • 2 eieren
  • 1 kopje koffie
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix het meel met de dadels, bananen, eieren, koffie, zout en bakpoeder in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel.

Schep de walnoten en stukjes chocolade er doorheen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.

Verdeel plakjes banaan over de bovenkant van het brood.

Bak het brood in 45 minuten op 175 graden in de oven. Wanneer je een satéprikker erin steekt en deze schoon eruit komt, is het brood goed.

Eén plak bananen-walnoten-brood bevat ongeveer: 296 kcal | 10 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet | 8,5 gram eiwit | 41 gram KH | 4 gram vezels | 390 mg Kalium | 60 mg Magnesium