Weekendkoekje

Hierbij een overheerlijk recept voor (glutenvrije) bananen/pindakaas-koekjes. Ook lekker als (gezond) tussendoortje. Maar houd je in! Voor je het weet eet je ze allemaal in één keer op.

Voor ongeveer 15 stuks: WEEKENDkoekjes
– 100 gram havervlokken
– 150 gram boekweitmeel
– 1 geprakte banaan
– 1 eetlepel pindakaas
– 40 gram kokosolie of roomboter, vloeibaar (even verhitten)
– 250 ml water
– 2 eetlepels koekkruiden
– 1 eetlepel kaneel
– 50 gram kokosrasp
– 120 gram rozijnen
– 100 gram gedroogde abrikozen (of ander gedroogd fruit) in kleine stukjes
– snufje zeezout (bij voorkeur Keltisch of Himalaya zout)
– noten/zaden/pitten (optioneel)
– rauwe cacaonibs (optioneel)
– beetje honing (optioneel)

Meng alles in een grote kom door elkaar tot een slap deeg. Schep met een lepel bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Druk de bolletjes aan tot platte koekjes. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.