HAVERMOUT BANANENMUFFINS
Wat heb je nodig voor 6 stuks
– muffin bakvorm of papieren vormpjes
– 2 rijpe bananen
– 2 eieren
– 100 gr. havermout
– 1 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 tl vanillesuiker
– 25 gram vloeibare roomboter
– snufje zout
– 100 gr. rozijnen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en vet je muffinvorm in. Mix alle ingrediënten behalve de rozijnen met de keukenmachine of mixer tot een beslag. Spatel de rozijnen door je beslag en verdeel het over je muffinvorm. Bak de gezonde bananen muffins af voor ongeveer 30 minuutjes in de voorverwarmde oven. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan zijn ze goed. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Ook heel lekker met stukjes pure chocolade erin!
Eén muffin bevat ongeveer: 174 kcal | 5 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet | 4 gram eiwit | 26 gram KH | 2 gram vezels
Recept van foodilove.nl