Gezonde Paaseitjes

Ik ben dol op Pasen. Vooral ook door de vele varianten chocoladefiguurtjes en eitjes. Maar de chocolade-eitjes in de winkel bestaan veelal uit (de verkeerde) vetten en veel suikers. Daarom maak ik ze zelf. Zonder suiker, melk en gluten. Dus iedereen kan er van meegenieten (als ze snel zijn).

gezonde paaseitjesIngrediënten voor circa 12 eitjes:
• 150 gram (ontpitte) dadels
• 100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout)
• 2 eetlepels cacaopoeder
• 1 eetlepel geraspte kokos
• 1 eetlepel gojibessen
• 2 eetlepel kokosolie (gesmolten)

Werkwijze
1 Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hak ze met de hand fijn. Het mengsel blijft een beetje korrelig.
2 Meng alles goed en kneed er balletjes van. Als de balletjes niet goed plakken, zet het mengsel dan even in de koelkast (de kokosolie wordt dan hard).
3 Strooi wat cacaopoeder en geraspte kokos op twee bordjes. Dip daarna de balletjes nog even in de cacao of kokos. Ze zijn het beste te bewaren in de koelkast.

Een echte vitaminebom en zoooo lekker!