Ben jij ook zo’n chocoholic? Dan zijn deze onweerstaanbare brownies een must voor jou. In een handomdraai klaar!
Ingrediënten:
Amandelmeel – 200 gram
Banaan – 2,5
Ei – 3
Kokosolie – 65 gram
Bakpoeder – 1 theelepel
Zeezout – 1/2 theelepel
Walnoten – 75 gram
Pure chocolade min 72%- 75 gram
Cacaopoeder – 25 gram
Eetlepel honing of twee eetlepels kokosbloesemsuiker
Voor eventuele topping:
1/2 banaan –
1/2 avocado –
15 gram cacaopoeder –
Bereidingswijze:
1 Verwarm de oven voor op 180 graden
2 Prak 2,5 banaan tot moes
3 Smelt de kokosolie, vet een bakblik ermee in en kluts de rest met de eieren
4 Giet dit bij de geprakte banaan en kluts het nog eens
5 Doe de amandelmeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker in een schaal
6 Hak de walnoten en de pure chocolade en doe dit in de schaal
7 Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van
8 Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in 35 minuten gaar in de oven
9 Pureer ondertussen de 1/2 baan, de 1/2 avocado en 15 gram cacaopoeder met een staafmixer of een keukenmachine en bewaar deze mousse in de koelkast
10 Laat de browniecake afkoelen, bestrijk hem met de mousse en snijd hem in kleine blokjes
ZIE DAAR MAAR EENS VAN AF TE BLIJVEN!