Marokkaanse linzenzoep

Deze Marokkaanse Linzensoep warmt je lekker op:

marokaanse soepIngrediënten voor 4 grote kommen soep:
• 300 gram rode linzen
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 1 rode peper
• 2 tl komijnpoeder
• 2 tl kerriepoeder
• 2 tl korianderzaad
• 1 tl kaneelpoeder
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 blik tomatenblokjes
• 2 blokjes groentebouillon
• 1 liter water
• Scheutje kookroom
• Verse koriander
• Verse peterselie
• Kokosolie

* Snij de ui, de knoflook en de rode peper in kleine stukjes (verwijder de zaadlijsten van de peper als je niet te heet wil eten).
* Zet een soeppan op het vuur met een klontje kokosolie. Zodra deze gesmolten is kunnen de uien en de knoflook in de pan.
* Roer deze 3 minuten door. Nu kunnen de alle droge kruiden erbij. Dit geheel nog een minuut of 2 doorroeren.
* Nu kunnen zowel de stukjes peper als alle tomaten in de pan. Zorg ervoor dat je water gekookt heeft, dan kan dit samen met de bouillonblokjes en de rode linzen als laatste erbij.
* Dit laat je doorkoken totdat de linzen klaar zijn (minuut of 20).
* Afmaken met een scheutje room en wat verse peterselie en koriander.

Wist je trouwens dat linzen erg gezond zijn. Ze bevatten veel vezels, hebben een hoog ijzergehalte en zijn een bron aan eiwitten, perfect als je bijvoorbeeld veel sport of minder/geen vlees eet.

BSAHA!

Geïnspireerd door: shalovesfood