
Heerlijke pittige soep voor een regenachtige herfstdag:
Wat heb je nodig (voor 3/4 kommen):
- 1 grote geschilde zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 2 grote wortels
- 2 teentjes knoflook
- 2 biologische bouillonblokjes
- 1 eetlepel sambal (uit eigen tuin; zie recept hieronder)
- 4 takjes verse peterselie
- beetje room
Hoe maak je het?
- Hak de aardappel, paprika, ui, knoflook, en wortels in blokjes en bak dit met wat olijfolie en de sambal 5-10 minuten in de pan
- Kook dit geheel met 750 ml water en de bouillonblokjes in een pan (20 min)
- Pureer met staafmixer tot glad geheel
- Verse peterselie en room ter garnering
Eén kom soep bevat ongeveer: 104 kcal | 0,45 gram vet | 0 gram verzadigd vet | 2 gram eiwit | 20 gram Koolhydraten | 4,5 gram vezels