Heerlijke hete herfstsoep


Heerlijke pittige soep voor een regenachtige herfstdag:

Wat heb je nodig (voor 3/4 kommen):

  • 1 grote geschilde zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 grote wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 biologische bouillonblokjes
  • 1 eetlepel sambal (uit eigen tuin; zie recept hieronder)
  • 4 takjes verse peterselie
  • beetje room

Hoe maak je het?

  1. Hak de aardappel, paprika, ui, knoflook, en wortels in blokjes en bak dit met wat olijfolie en de sambal 5-10 minuten in de pan
  2. Kook dit geheel met 750 ml water en de bouillonblokjes in een pan (20 min)
  3. Pureer met staafmixer tot glad geheel
  4. Verse peterselie en room ter garnering

Eén kom soep bevat ongeveer: 104 kcal | 0,45 gram vet | 0 gram verzadigd vet | 2 gram eiwit | 20 gram Koolhydraten | 4,5 gram vezels