Deze gezonde humus is een lekker alternatief voor op je brood of rijstwafel, maar ook ideaal bij de rauwkost om te dippen. En niet onbelangrijk…binnen 5 minuten klaar!
Wat heb je nodig:
• een potje (biologische) kikkererwten (350 gram)
• 4 eetlepels tahin (sesampasta)
• 6 eetlepels olijfolie extra vierge
• 5 eetlepels water
• 1/2 (biologische) citroen uitgeperst
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel komijnzaad
• zwarte peper en (zee)zout naar smaak
Hoe maak je het?
Kikkererwten afspoelen met water en even uit laten lekken. Doe daarna alle ingrediënten in een keukenmachine (of blender) en pureer tot een gladde pasta. Als je de pasta wat smeuïger wilt, kun je er nog wat extra olijfolie doorheen doen. Daarna zout en zwarte peper toevoegen naar eigen smaak en in een kom scheppen. In de koelkast kun je de humus een aantal dagen bewaren, maar je kan het ook invriezen.
Variant: Rode Humus:
Voeg extra 4 gegrilde paprika’s toe (het lekkerste als je ze zelf grilt, maar kan ook uit een potje). Een eetlepel rode pesto. Een theelepel honing. En als je het wat pittiger wilt een snufje chilipoeder. Mix dit met alle andere ingrediënten in de blender of met de staafmixer. Garneer met kleine stukjes paprika.
Kijk hier voor meer lekkere groentespreads.