(Sport)Voedingscoaching

Millie kruiden LR
Onderschat de kracht van voeding niet. Gezonde voeding maakt je energieker, gezonder en mooier. En dat gaat verder dan calorieën tellen. Het gaat om de juiste verhoudingen en voldoende vitaminen en mineralen.

Veel mensen zijn ondervoed zonder dat ze het weten. Ze hebben misschien wel het ideale gewicht, maar een tekort aan essentiële bouwstoffen. En dat ga je merken. Slank wil dus niet per definitie zeggen gezond.

.

Geen diëten maar voedzaam eten

Onderzoek op onderzoek toont aan dat diëten geen blijvend effect hebben. Het geheim zit in een blijvende verandering in je eet- en beweegpatroon. Als leefstijlcoah zet ik je niet op een streng dieet, maar leer ik je een gezonde leefstijl waar je de rest van je leven wat aan hebt.

.

Gewoon gezond eten

Een gezond eetpatroon begint met ‘gewoon gezond eten’.  Dat is je fundament. Je gaat je huis ook niet bouwen wanneer je fundering er nog niet ligt. Vanuit daar kan je gaan optimaliseren (de inrichting van je huis). Dat noem ik het Voedingshuis© (2018, Van der Heijden). Een gezonde basisvoeding bestaat uit voldoende groente, fruit, vocht, vezels, eiwitten, complexe koolhydraten en vette vis. Bij voorkeur onbewerkt en puur met veel variatie.

.

Mijn 10 geboden voor een gezond fundament:

 1. Elke dag minimaal 250 gram groente
 2. Elke dag twee stuks fruit
 3. Elke dag 30 – 40 gram vezels
 4. Elke dag 1,5 – 2 liter vocht
 5. Drie keer per dag volgranen/complexe koolhydraten
 6. Elke dag 150 gram vlees/vis/ei/vleesvervanger/peulvruchten
 7. Eén keer per dag een handje ongezouten noten/zaden/pitten
 8. Elke dag 2 à 3 porties (300 tot 450 ml) melk-producten/-vervangers
 9. Eén keer per week vette vis 
 10. Geen alcohol en als je drinkt maximaal 1 glas per dag (en twee dagen/week niet)

Bij voedingscoaching gaan we het hebben over voedzaam eten. Wat heb jij nodig? Aan calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Hiervoor houd je een voedingsdagboek bij. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk voedingsadvies en kijken we hoe je een gezond eetpatroon kunt verankeren in je leven met voeding die bij je past. Het is vooral gericht op wat je allemaal wél mag eten. Je hoeft ook niet aan de dure shakes, pillen, poeders of superfoods.

Je kan oa. terecht voor:

 • afvallen
 • aankomen
 • gezonder eten
 • meer energie en weerstand
 • sportvoeding: meer vetvrije massa, meer spiermassa, langer volhouden, snellere tijden, betere prestaties etc

.

Sportvoeding

Je sport graag en let op wat je eet. Maar wat eet je nu specifiek voor, tijdens en na het sporten? Waar moet je op letten en wat heb je nodig als je sneller, fitter of gespierder wilt worden? Wat moet je voor welk sportdoel nu wel of niet eten? En wat als al je vegetarisch of veganistisch eet? Hoe kom je dan aan voldoende eiwitten? En welke supplementen verhogen je prestaties? Allemaal vragen waar een goed voedingsadvies belangrijk is.

.

Sportvoeding is altijd maatwerk. Het komt heel specifiek neer op hoeveel gram koolhydraten, eiwitten en vetten je op een bepaald moment nodig hebt. En dat je alle vitaminen en  mineralen voldoende binnenkrijgt. We kijken naar jouw sport(doel) en maken daar een op maat voedingsprogramma voor zodat jij maximaal kan presteren.

.

.

Supermarkt Safari

Als onderdeel van de voedingscoaching is het een mogelijkheid om samen je boodschappen te doen. Dan gaan we met jouw boodschappenlijst naar je eigen supermarkt om te kijken naar de meest geschikte producten. Je leert alles over etiketten lezen en wat voedzame producten zijn en wat niet.

Voeding staat nooit op zichzelf. We bekijken ook je beweegpatroon en besteden aandacht aan ontspanning.

Een Goed Leven is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland)

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

.

Via Fit, naar Gezond, naar Slank. Zorg voor een gezond lichaam voor de rest van je leven.