Maak je buik blij met deze vezelbom. Wanneer je ‘m zonder gluten wilt, laat de tarwezemelen dan achterwege.
Super lekker en super gezond!
Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 120 gram gedroogde pruimen of dadels
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
- 1 eetlepel tarwezemelen
- 1 eetlepel kokosrasp
- theelepel baking soda
- 2 eieren
- theelepel koekkruiden
- een mespuntje biologische vanillepoeder
- 100 gram ongebrande noten, fijn gehakt
- 20 gram cacao nibs of pure chocolade
- 100 gram blauwe bessen
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in.
- Doe de banaan, de dadels of pruimen, de eieren en de havermout in de keukenmachine of blender en laat draaien totdat het een egale massa is. Voeg nu de lijnzaad, de kokosrasp, de vanillepoeder, de baking soda en de koekkruiden toe. Zet de keukenmachine voor een halve minuut aan zodat alles goed gemengd is. Schep nu de walnoten, de blauwe bessen en de chocolade erdoor heen. Zet de keukenmachine NIET meer aan.
- Strooi wat noten boven op het brood.
- Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan die de oven in voor 45 – 60 minuten.
- Laat het brood goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Het brood is gaar als een satéprikker er schoon uit komt.
Eén plak blauwe bessen-havermout-brood bevat ongeveer: 197 kcal | 11 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet | 5 gram eiwit | 18 gram KH | 5 gram vezels | 56 mg Magnesium