Een gezond en lekker tussendoortje vinden blijft lastig. Zeker uit de supermarkt. Dus dan is zelf maken dé oplossing. Maar dan graag wel snel en makkelijk zonder uren in de keuken te hoeven staan. Zie hier; de APPELMOESKOEK. Gezond, lekker en super snel klaar. En een bom aan vezels!
Wat heb je nodig? Voor ongeveer 10 koeken
• 5 appels (mogen ook wat oudere zijn. Ze gaan toch de blender in)
• 200 gram havermout
• 2 eetlepels kokosrasp
• flinke hand rozijnen
• handje cacao nibs
• 2 handjes gemengde noten
• Theelepel kaneel
• Scheutje citroensap of verse rasp van een biologische citroen
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Blender de helft van de havermout tot meel
- Hak de noten fijn
- Haal het klokhuis uit de appels en meng ze in de blender tot moes (met schil)
- Meng de appelmoes, havermoutmeel en grove havermout, kokosrasp, rozijnen, cacoa nibs, noten, kaneel en citroensap goed door elkaar tot het een mooi deegmengsel wordt.
- Smeer het mengsel uit over de bakplaat van ongeveer 2 cm en strijk het glad met een lepel.
- Maak met een mes al strepen in de plaatkoek, dan kan je ze later makkelijker snijden
- Zet de bakplaat circa 40 minuten in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is
- Laat de plaatkoek afkoelen op een rooster en snij ze daarna in grote stukken
- De koeken zijn vers het lekkerst (krokant van buiten en nog wat zacht van binnen). Maar ze zijn een dag later ook nog heerlijk, maar wat zachter. Je kan ze overigens ook prima invriezen en dan heb je elke dag een lekker tussendoortje!