Noten-chocolade-koeken

IMG_0386

Omdat gezond ook heeeeel lekker kan zijn (….o ja en omdat ik verslaafd ben aan koekjes met chocolade!).

Geïnspireerd door recept van OhMyPie

Voor deze koeken heb je nodig (12 stuks):

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandel- of kastanjemeel
  • 2 hele rijpe geprakte bananen
  • 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water (5 min laten wellen)
  • 8 fijngehakte Medjoul dadels
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 gram grofgehakte noten
  • 2 eetlepel pindakaas
  • reep pure chocolade (min 70%)
  • 1 theelepel bakingsoda
  • scheutje citroensap

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten, behalve de noten, pindakaas en chocolade door elkaar. Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en meng alles tot een glad deeg.
  • Schep met een eetlepel deeg eruit en maak hier een bol van op het bakpapier. Druk aan zodat er een flinke ronde koek ontstaat.
  • Beetje pindakaas er bovenop smeren
  • Beleg ruim met gehakte noten
  • circa 15- 20 minuten in de oven
  • Af laten koelen
  • chocolade au-bain-marie laten smelten en deze met een lepel over de koeken gieten
  • Koeken op een koele plek goed af laten koelen

Je kan deze koeken prima invriezen (zelfs lekker om ze rechtstreeks uit de vriezer ijskoud te eten)

Eén koek bevat ongeveer: 210 kcal | 10 gram vet | 5 gram eiwit | 22 gram koolhydraten | 3,2 gram vezels |