Het bedrijfsrestaurant of kantine is een belangrijke plek voor de start van een gezonde organisatie.
Met de restaurantcheck wordt gekeken hoe het huidige aanbod in uw restaurant zo voedzaam en gezond mogelijk kan zijn, zonder voorbij te gaan aan de wensen van uw medewerkers. Vaak gaat het hier ook over goede informatievoorziening zodat medewerkers zelf de juiste keus kunnen maken.
Een Goed Leven kan voor u kleinschalige audits uitvoeren op basis van de richtlijnen Gezonde Kantines van het Voedingscentrum.
Maar u kunt ook denken aan ludieke acties in het restaurant om medewerkers te stimuleren om gezondere keuzes te maken. Een voorbeeld is de Dubbel-Vitamine-D-Donderdag in de wintermaanden; hier worden elke donderdag gerechten op het menu gezet met extra vitamine D. Of een Powerlunch: een gezonde ‘take-a-way-lunch’ in een zakje om de lunchwandeling te bevorderen. Of de Route de Vitalité: de gezonde route door uw bedrijfsrestaurant. Dit zijn zomaar wat voorbeelden.