Pisang-pannenkoek

pannenkoek

Wil je wel eens een keer wat anders dan een boterham met kaas voor je lunch? Dan zijn deze bananenpannenkoeken een heerlijk alternatief. Rijk aan selenium, B2, B6 en B12.

Nodig voor circa 4 pannenkoeken

  • 2 geprakte bananen
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels boekweitmeel
  • 250 ml (amandel)melk
  • theelepel kaneel
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 granaatappel

Bereiden

Mix de banaan, eieren, boekweitmeel, melk en kaneel door elkaar tot een glad beslag. Doe wat roomboter/kokosolie in de pan en bak de pannenkoek in een paar minuten gaar. Een flinke lepel Griekse yoghurt en wat granaatappelpitjes erop en smullen maar!

Eén pannenkoek bevat ongeveer: 287 kcal | 11 gram vet | 11 gram eiwit | 33 gram KH | 3,3 gram vezels | 12 µg Selenium | 0,3 mg B2 | 0,4 mg B6 | 0,9 µg B12