Proteïne-koeken

eiwitkoeken

Heb je een flinke training achter de rug en kan je wel wat extra eiwitten gebruiken? Of heb je gewoon zin in een lekker tussendoortje. Deze eiwitbommen zijn gezond, lekker en makkelijk te maken.  Ze zijn rijk aan vezels, magnesium, selenium, vitamine E en één koekje bevat net zoveel eiwit als één ei!

Nodig voor circa 20 koekjes

  • 150 gram muesli
  • 150 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten (bv: walnoten, amandelen, pecannoten, paranoten, hazelnoten en cashewnoten)
  • 100 gram kikkererwtenmeel (zelfs bij de Aldi te koop)
  • 50 gram volkoren boekweitmeel
  • 50 gram eiwitpoeder/Whey-poeder
  • handje rozijnen
  • beetje honing
  • 8 eetlepels water
  • 4 eetlepels vloeibare (verwarmde) kokosolie

Voor de topping

50 gram pure chocolade (min 72%)

Bereiden

Meng alles door elkaar tot een stevig deeg.

Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je massa erover.
Smeer goed uit (met een natte lepel), zodat het overal even dik is (ongeveer1,5 – 2 cm).

Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is.

Snijd de koeken in mooie stukken.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie en giet dit rijkelijk over de koeken.

Even laten afkoelen en happen maar!

Eén koekje bevat: 155 kcal | 8,3 gram vet | 6 gram eiwit | 13 gram KH | 1,5 gram vezels | 30 mg Magnesium | 5 µg Selenium | 0,54 mg Zink | 0,63 mg Vitamine E |