Volkoren Spelt Scones

Wat heb je nodig (voor circa 10 scones)?

 

  • 250 g volkoren speltmeel
  • 2½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el oerzoet of honing
  • 50 g ongezouten gesmolten roomboter
  • 2 handjes gewelde rozijnen
  • 1 middelgroot ei
  • 75 ml halfvolle melk
  • 60 ml crème fraîche
  • 225 gram warme blauwe bessen

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het speltmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de gewelde rozijntjes, gesmolte boter, vanillesuiker en suiker toe.
  2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar.
  4. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Serveer de scones met de crème fraîche en warme blauwe bessen

Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.